سه‌شنبه، 2 تير 1394

پرسش :

آيا می توانيم به دليل اينكه چيزی از نماز نمی فهميم، نماز را ترک كنيم؟

پاسخ :
شرط وجوب نماز، آگاهي از اسرار آن نيست. انسان در هر شرايطي بايد نماز بخواند. البته نماز و نمازگزاري، مراتب و مراحلي دارد و هرچه انسان در مسير كسب معرفت خداوند و پيمودن مراحل سير و سلوك الي الله تلاش كند، به مراتب بالاتري از قرب و به لايه هاي عميق تري از نماز و عبادت دست مي يابد.
بنابراين، نماز در هيچ شرايطي ساقط نمي شود و خستگي و كسالت و امثال آن، وسوسه هايي شيطاني اند كه بايد از آنها گريخت. پس انسان بايد اصل نماز را به پا دارد تا از عقوبت ترك نماز در امان باشد. سپس در مراحل بعدي نمازگزاري، به كسب معرفت خداوند و اسرار و معناي عبادت (نماز) همت گمارد.
بنابراين اگرچه در راه درك صحيح نماز بايد قدم برداشت، ندانستن مسائل و معناي نماز، دليل بر ترك نماز نيست.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)