سه‌شنبه، 2 تير 1394

پرسش :

علت پهن كردن سجاده هنگام نماز خواندن چيست؟

پاسخ :
نماز، پاک ترين و عميق ترين ارتباط انسان با خداوندگار پاك و منزه است. يكي از امور بسيار مهم در نماز، رعايت نظافت و پاكي است. پاك بودن لباس نمازگزار، از شرايط نماز است و پاك بودن مكان نماز، از آداب آن. به لحاظ شرعي پاك بودن محل ايستادن در نماز، واجب نيست، ولي شايسته است كه آدمي در مكان پاك بايستد و به سوي خداي پاك توجه كند و از او تزكيه نفس و پاكي روح بخواهد.
براي حرمت نهادن به نماز كه معراج مؤمن است و تقويت روحيه معنوي در آن، كساني كه سجاده اي پاك مي گسترند و بر آن مي نشينند، سپس آن را با احترام جمع مي كنند و در مكان مناسبي قرار مي دهند، با كساني كه مهري مي گذارند، نماز مي خوانند و سپس آن مهر را به گوشه طاقچه پرتاب مي كنند برابر نيستند.
پهن كردن سجاده، كاري عقلايي است كه براي هر كس و در شرايط گوناگون، موردهاي گوناگوني دارد و لازم نيست حتماً علتي داشته باشد.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)