سه‌شنبه، 2 تير 1394

پرسش :

ائمه علیهم السلام درباره آثار نماز در قیامت چه فرموده‌اند؟

پاسخ :
نماز، توشه آخرت1، كلید بهشت2، سبب ورود انسان به بهشت3 و نجات او از آتش و عذاب است4. نمازگزار به سبب وضو، بی حساب وارد بهشت می شود5 و در خانه های بهشتی جای می‌گیرد6. نماز، حایلی میان نمازگزار و آتش است و سبب دوری جسم نمازگزار از آتش می شود7.

پی‌نوشت‌ها:
1. قال رسول اللّه صلی الله علیه و آله : «اَلصَّلاةُ زادٌ لِلْمُؤمِنِ مِنَ الدُّنْیا اِلَی الآخِرَةِ؛ نماز توشه ای برای مؤمن از دنیا به سوی آخرت است.» بحارالانوار، ج 82، ص 232.
2. قال رسول اللّه صلی الله علیه و آله : «اَلصَّلاةُ مِفتاحُ الْجَنَّةِ؛ نماز كلید بهشت است.» نهج الفصاحة، ش 1588؛ بحارالانوار، ج 82، ص 231.
3. قال الصادق علیه السلام : «اِنَّ الْعَبْدُ لَیصلِّی الرَّكْعتِینِ یریدُ بِها وَجْهَ اللّهِ فَیدْخِلُه اللّهُ بِه الْجَنةَ؛ بنده دو ركعت نماز برای رضای خدا می خواند و خداوند او را وارد بهشت می كند.» اصول كافی، ج 2، ص 61؛ وسائل الشیعه، ج 3، ص 30؛ مستدرك الوسائل، ج 3، ص 316.
4. اصول كافی، ج 2، ص 499، ح 3؛ وسائل الشیعه، ج 3، ص 30.
5. كنز العمال، ج 7، ص 19036.
6. بحارالانوار، ج 2، ص 231.
7. جامع احادیث شیعه، ج 4، ص 27.