سه‌شنبه، 30 تير 1394

پرسش :

محدوده‌ی امر به معروف چیست و آیا مستحبات را نیز دربرمی‌گیرد؟

پاسخ :
پاسخ توسط حجت ‌الاسلام‌ فلاح‌زاده، مطابق با فتاوای آیت ‌الله العظمی خامنه‌ای مدظله‌العالی:
امر به معروف و نهی از منکر گاهی واجب است و گاهی مستحب، امر به واجبات مثل امر به اصل نماز واجب و نهی از منکرات مثل نهی از دروغ این‌ها واجب است، اما امر به مستحبات مثل‌این که به کسی بگوییم نماز اول وقت بخوان یا بیا برای نماز جماعت به مسجد برویم این‌ها مستحب است. همچنین نهی از مکروهات هم ثواب دارد. بنابراین در مستحبات و مکروهات هم امر و نهی هست ولی تکلیف واجب نیست و در آنجا مستحب است.
منبع: khamenei.ir