شنبه، 4 مهر 1394

پرسش :

لطفا به سه سوال ذیل پاسخ دهید: الف : یکى از زایران بیت اللّه الحرام در حجّ تمتّع سال گذشته در روز یازدهم به دلیل ترافیک سنگین نتوانسته رمى جمرات را انجام دهد. روز دوازدهم جهت رمى روزهاى یازدهم و دوازدهم عزیمت نموده ولى به دلیل ناآگاهى به مسأله در جمره اولى، اول براى یازدهم و بعد براى دوازدهم نیت کرده و رمى نموده و بعداً به جمره وسطى رفته و براى دو روز نیت کرده و پشت سر هم رمى نموده و سپس به جمره عقبه رفته و به شرح فوق رمى نموده است. شب چهاردهم ذى الحجّه متوجّه شده که مى بایست اوّل در هر سه مکان براى روز یازدهم رمى کند و برگردد دوباره به نیت دوازدهم رمى نماید. لذا روز چهاردهم به منى رفته و وظیفه خود را مى‌خواهد انجام بدهد تکلیفش چیست؟ ب : بفرمایید آیا نایب مى تواند در هر وقت از سه روز اقامت در منى این کار را انجام دهد یا خیر؟ پ : آیا حتماً باید در روز انجام دهد یا شب هم مى تواند رمى نماید.

پاسخ :
پاسخ الف : در هر سه مکان مزبور به همان ترتیب لازم است اوّل به نیت روز یازدهم رمى نماید و بعد از آن که هر سه به اتمام رسید برگردد و به نیت روز دوازدهم رمى کند.ب: چنانچه ضرورى باشد در حجّ آینده نایب بگیرد.
پاسخ ب : در روز یازدهم قضاى روز یازدهم و در روز دوازدهم قضاى روز دوازدهم را انجام بدهد.
پاسخ پ : در روز به ترتیبى که گفته شد انجام بدهد.
منبع: noorihamedani.com