شنبه، 4 مهر 1394

پرسش :

زائرانى که در ماه مبارک رمضان به عمره مشرف مى شوند، گاهى شب به مدینه و یا مکه مى رسند که در نتیجه قصد کرده روزه مى گیرند.خواهشمند است بفرمایید: 1- اگر در بین روز رسیدند، آیا از همان ساعتى که مى رسند باید ده روز را به حساب آورند؟ 2- و یا آن که ده روز کامل است و شب ها به حساب نمى آید؟ 3- اگر مدیر کاروان با توجه به این که مى داند توقف زائران در مدینه یا مکه کمتر از ده روز است به آنها اعلام مى کند که ده روز مى مانیم و آنان به اعتماد گفته او نمازشان را تمام مى خوانند و روزه مى گیرند ولى قبل از ده روز از آنجا مى روند، حکم شرعى نسبت به مدیر که این مطلب را اعلام مى کند و نماز و روزه زائران چیست؟

پاسخ :
پاسخ سوال 1 : در بین روزهم مى تواند قصد ده روز نماید و اگر چند ساعت کم باشد باید از روز یازدهم جبران شود.

پاسخ سوال 2 : اگر او صبح به مقصد رسیده و قصد ده روز نماید تا پآیان روز دهم کافى است و شب آخر لازم نیست که به حساب بیاید.

پاسخ سوال 3 : در صورتى که از گفته مدیر کاروان اطمینان پیدا کردند و بر آن اساس قصد روز کرده و نمازشان تمام خواندند و روزه گرفتند نماز و روزه آنها صحیح است و لازم است از گفتن خلاف واقع اجتناب شود.

منبع: noorihamedani.com