سه‌شنبه، 26 آبان 1394

پرسش :

این جانب ضمانت شخصى را در بانک براى مبلغ مشخص و مدت معینى که از طرف بانک اعلام گردیده، نموده ام و در مقابل اصل وام و سود آن بانک از این جانب سفته دریافت کرده است، شخص وام گیرنده ورشکست و متوراى مى باشد، این جانب بر مبناى این که ضمانت را قبول نموده ام اصل و سود وام را پرداخت نموده ام مجدداً بانک مبلغى را به عنوان جریمه مطالبه مى نماید در صورتى که وام را به این جانب پرداخت نکرده که با آن معامله اى انجام دهم که جریمه شامل حال بنده باشد و از طرف این جانب فقط ضمانت اصل وام و سود آن را که مدت پرداخت آن از طرف بانک مشخص گردیده است قبول کرده ام و به تعهد خود عمل نموده ام و با توضیحاتى که به عرض مبارک رساندم جناب عالى بفرمایید که شرعا این جانب مسئول پرداخت جریمه اى که بانک مطالبه کرده هستم یا خیر؟

پاسخ :
موضوع فوق بستگى به ضوابط و آیین نامه بانکى دارد اگر مقتضاى ضوابط بانکى آن است که ضامن باید جریمه را نیز بپردازد لازم است که آن را نیز بپردازید.
منبع: noorihamedani.com