سه‌شنبه، 26 آبان 1394

پرسش :

در حالتى که شخص مضطر ناچار مى شود تا براى دفع ضرر از دیگرى به زیان خود اقدامى کند، مانند موردى که راننده اتومبیلى مى بیند و براى پرهیز از تصادف با آنها به ناچار اتومبیل خود را به جدول جوى مى زند و در نتیجه خصارت مى بیند، در این مورد آیا اضرار به خود براى دفع ضرر از غیر جایز است یاخیر؟ و آیا شخص مضطر خسارت دیده، حق دارد بر طبق قاعده «اداره فضولى مال غیر» از صاحب حیوان یا سرپرست کودک یا آن منتفع مطالبه خسارت کند یا خیر؟

پاسخ :
اضرار به غیر براى دفع ضرر از خود گاهى از جهت مراعات اهم جایز است ولى حکم ضمان نیز ثابت است و کسى که ضرر وارد کرده است ضامن است.
منبع: noorihamedani.com