سه‌شنبه، 26 آبان 1394

پرسش :

زنى به مدّت یک سال متعه شده بود و از دبر دخول شده و پس از انقضاء مدت که مى بایست به مدت دو حیض عده نگه مى داشت و تزویج نمى کرد، به علت ندانستن مسأله و جاهل بودن به موضوع و حکم، قبل از انقضاء عده به عقد مرد دیگرى در آمد و مرد هم از این که زن قبلاً متعه مردى شده اطلاعى نداشته و ندارد: الف- آیا بر شخص عالم لازم و واجب است که زن و مرد را مطلع نماید و یا لازم نیست؟ ب- آیا عقد مزبور صحیح است و یا باطل؟ و اگر باطل است، احتیاج به عقد جدید دارد و یا موجب حرمت ابدى مى شود؟ آیا احتیاج به طلاق دارد؟ و یا این که حکم مسأله در صورت وقوع دخول قبل از انقضاء عده و در صورت وقوع دخول بعد از انقضاء عده و یا در صورتى که اصلاً دخول محقق نشده باشد متفاوت است؟ لطفاً حکم فروض را بیان فرمایید:

پاسخ :
در صورتى که شوهر دوم قبل از انقضاى عده دخول کرده است، زن نامبرده بر آن شوهر حرام مؤبد مى شود و اگر بعد از انقضاى عده دخول صورت گرفته است حرام مؤبد نیست ولى احتیاج به عقد جدید دارد و اگر دخول اصلاً محقق نشده است نیز احتیاج به عقد جدید دارد.
منبع: noorihamedani.com