چهارشنبه، 27 آبان 1394

پرسش :

دو دانگ مشاع از شش دانگ روستایى از توابع همدان موقوفه عام و حبس موبد شرعى مرحومه زبیده خاتون مى باشد که عواید موقوفه بر سر منویات مرحومه واقفه پاک نهاد بایستى به مصرف روضه خوانى و عزادارى حضرت سید الشهداءعلیه السلام و ذکر مصایب خامس آل عبا علیهم السلام و روشنایى حرم مطهر آن بزرگوار و ایجاد تسهیلات جهت زوار عتبات عالیات برسد مع الوصف خواهشمند است نظر حضرتعالى را درباره سؤالات طرح شده بیان فرمایید: 1- آن دسته از اهالى شهر که نسبت به پرداخت حقوق موقوفه استنکاف مى نماید چه حکمى دارد؟ 2- اعمال عبادى متصرفین اعم از وضو، نماز، غسل و...نسبت به سهام موقوفه به چه صورت خواهد بود؟ 3- آن دسته از اهالى (بومى یا غیر بومى) که فاقد منزل مسکونى بوده و واحد استیجارى در اختیار دارند چه تکلیفى خواهند داشت؟

پاسخ :
پاسخ:1- استنکاف و امتناع از پرداخت حقوق جایز نیست و گناه است.
پاسخ:2- اعمال عبادى مانند وضو و غسل و نماز در مکانى که متعلق حق است با امتناع از اداى حق و عدم تحصیل رضایت صاحب حق باطل است.
پاسخ:3- در صورتى که استیجار بر اساس موازین شرع انجام گرفته و وجه اجاره در موقع خود پرداخته شود، استیجار صحیح است و اعمال انجام شده در آن مکان نیز جایز و صحیح است.
منبع: noorihamedani.com