دوشنبه، 9 آذر 1394

پرسش :

از یک سو فردی دچار مرگ مغزی شده است و ضربان قلب و نیز نفس او به کمک دستگاه کار می‌کند لکن مغز به کلی از کار افتاده است و از نظر پزشکان همچون فردی است که سرش را از بدن جدا کرده باشند، (که در این صورت نیز فقط تا چند دقیقه قلب به کار خود ادامه می دهد) بنابراین از نظر پزشکان، مرده تلقی می شود لذا پس از مدتی دستگاهها را از او جدا می نمایند. از سوی دیگر فرد یا افرادی داریم که جانشان در معرض خطر است و اگر عضو مورد نیاز به آنها پیوند نشود از دنیا خواهند رفت. آیا برای حفظ بیماران زنده، جایز است که اعضای فرد دچار مرگ مغزی را قطع و به بیماران پیوند زنند؟

پاسخ :
بلی جایز است که اعضای فردی که دچار مرگ مغزی شده را قطع و به بیماران پیوند بزنند ولی اگر وصیت نکرده است این کار باید با اذن و برنامه از طرف فقیه انجام شود. و دیه نیز اگر وصیت نکرده است ساقط نمی شود و باید پرداخته شود و در راه خیر برای میت مصرف شود.
منبع: noorihamedani.com