سه‌شنبه، 17 آذر 1394

پرسش :

با عنایت به این‌که سگ گله معمولا خود را به چوپان نزدیک می‌کند و گاها موی او به بدن چوپان چسبیده یا آب دهان او به لباس چوپان می‌رسد تکلیف چوپان چیست؟ 2- اساسا سگ گله همان حکم سگ صحرایی و خشکی را دارد یا احکام آن فرق می‌کند؟ 3- احکام سگ شکاری چیست؟ 4- افرادی در باغ‌ها یا کارگاه‌ها و یا منازل خود سگ‌هایی را به عنوان سگ نگهبان نگهداری می‌کنند و سگ گاها خود را به صاحبش می‎‌مالد این گونه سگ‌ها چه حکمی دارند؟ 5- در سال‌های اخیر فرهنگ غلطی رایج شده و عده‌ای سگ‌هایی را در بغل و یا در خودرو و منازل خود (حتی در اتاق‌ها و آشپزخانه) نگهداری می‌کنند. حکم این گونه سگ‌ها چیست؟

پاسخ :
1 ) باید لباس و بدن را برای نماز آب کشید و یا لباس را برای نماز عوض کرد. 2 ) سگ گله از لحاظ نجاست و پاکی همانند سگ‌های دیگر است ولی به علت ضرورت کاری نگه داشتن سگ گله در خانه اشکال ندارد. 3 ) احکام آن همانند سگ‌های دیگر است و بدن و آب دهان او نجس است و صید او پاک است مشروط بر این‌که وقتی صیاد به صید می‌رسد آن صید جان داده باشد و امکان ذبح شرعی او وجود نداشته باشد. 4 ) همانند سگهای دیگر است و نجس می‌باشد. 5 ) این سگ‌ها نجس هستند و باعث نجاست بدن و لباس می‌شوند و این فرهنگ غربی است و بسیار ناپسند است

منبع: gorgani.ir.