يکشنبه، 29 آذر 1394

پرسش :

هرگاه مکلَّف عمره تمتع را به نیابت از دیگری انجام دهد، و پیش از انجام حج متوجه شود که هنگام بیرون آمدن از شهرش مستطیع بوده است، آیا بر او واجب است که حج نیابتی را به پایان برساند و یا آن که برای خود حج به جا آورد؟ و اگر واجب است که برای خود حج به جا آورد، برای عمره تمتع از کجا مُحرم شود؟ و اگر پس از انجام دادن عمره نیابتی و پیش از حج مستطیع شود، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
در صورت اول، اگر به خود مطمئن باشد که سال آینده می‌تواند برای خود حج به جا آورد، حج نیابتی را به پایان برساند وگرنه آن را رها کند و به یکی از میقات‌ها برود و برای خودش جهت حج مُحرم شود. و در صورت دوم با استطاعتی که تازه به دست آورده حج بر او واجب نمی شود گرچه با غیر مال الاجاره باشد.

منبع:sistani.org