دوشنبه، 5 بهمن 1394

پرسش :

لطفا به سوالات زیر پاسخ دهید: ۱- کار من در شهری دیگر هست و نمی دانم تا کی این کار ادامه دارد و باقی ماندن بر این حال تا یکسال کامل گذشت و هر هفته به شهر خودم می رفتم و نماز را در محل کار شکسته می خواندم آیا نمازم صحیح است؟ ۲- الان مرا منتقل کردند به شهر دیگری و هر روز به آنجا می روم و نمی دانم تا چه مدت در آنجا می مانم ممکن است یک یا دو ماه یا ممکن است بیشتر باشد حکم نماز و روزه ام در شهر جدید چیست؟

پاسخ :
۱- اگر در طول مدت مذکور در باقی ماندن مردد بودید هر چند برای یک ماه دیگر وظیفه شما قصر بوده و اما اگر قبل از دو ماه از اتمام سال فهمیدید که باید حداقل تا دو ماه دیگر در آن شهر می مانید لازم بود نماز را اتمام بخوانید و روزه را می گرفتید که کثیر السفر بودید.
۲- در فرض سوال نماز را باید تمام بخوانید و روزه را بگیرید چونن با تصمیم بر ادامه مسافرت برای یک ماه دیگر به اضافه آنچه در سال قبل محقق بود کثیرالسفر هستید.

منبع: sistani.org