دوشنبه، 5 بهمن 1394

پرسش :

من در خانواده ای بدنیا آمده ام که هیچ آشنایی با مسایل مذهبی نداشتم و حتی پدرم مخالف مذهب است ولی به لطف خدا به مرور زمان با مسایل مذهبی آشنا شدم و پله پله معارف دینی را آموختم ولی این مسیر طولانی بود و مسایلی چون ولایت امامان، نیاز به مرجع و... را تا مدتی خیلی توجه نمی کردم. من نمازهایی را که در آن زمان خوانده ام بدلیل این که مثلاً مقید به قرائت از مخارج درست نبوده ام و... را که چند سال می شود دوباره بخوانم آیا واجب است؟ در مورد روزه هایم با توجه به درست نبودن غسلهایم در اوایل و روزه هایی که اجازه روزه به من نمی دادند چه؟

پاسخ :
اگر مطمئن بودید که قرائت به آن نحو صحیح است قضا لازم نیست و اگر غسل صحیح نبوده نماز باطل است ولی اگر آب به کل اعضاء بدن می رسانده اید ولی بدون رعایت ترتیب که از روی جهل قصوری بوده غسل صحیح است و روزه هایی که با اجبار خورده اید قضاء لازم است و کفاره ندارد.

منبع: sistani.org