جمعه، 30 بهمن 1394

پرسش :

آیا حضور و نظر کارشناسان غیرفقهی در جلسات مجلس خبرگان ضرورت و راهکار قانونی دارد؟

پاسخ :
نظر کارشناسان غیرفقهی ضرورتی محتوایی است، ‌به این معنا که باید از دیدگاه‌های صاحب‌نظران در ابعاد مختلف استفاده کرد. لازمه تحقق چنین امری، تشکیل کمیسیون‌های تخصصی است نه قرار گرفتن در مقام عضویت در مجلس خبرگان رهبری و به دلیل آن‌که قانون‌گذار تعداد اعضای خبرگان رهبری را بر اساس استان‌ها مشخص کرده است، راهکار قانونی هم‌اکنون وجود ندارد و با ماده 107 و 108 و 109 قانون اساسی در تناقض است.

منبع: خبرگان و پرسش‌های مبنایی، علی نهاوندی‏‫، قم، نشر مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما، اداره کل پژوهش‌های اسلامی رسانه، 1394.