دوشنبه، 17 اسفند 1394

پرسش :

آیا آنچه که بین مردم متداول است که بعنوان رهن منزل مبلغ کلانی پیش پرداخت می‌کنند و دیگر از اجاره ماهانه معاف هستند و در پایان انقضاء اجاره مبلغ را پس می‌گیرند آیا شرعیت دارد؟

پاسخ :
آنچه فعلا بعنوان رهن در میان مردم معروف است در واقع رهن نیست، بلکه پـولى رابه صاحب خانه قرض مى دهد و در مقابل از سکناى خانه استفاده مى کند، و این کار اگر بدون اجاره باشد ربا وحرام است، و حق ندارد در خانه زندگى کند و اگر با اجاره باشد پس اگر قرض دادن مشروط به اجاره باشد باز هم حرام است، و اگر اجاره به شرط قرض باشد به احتیاط واجب جایز نیست. و در مورد احتیاط مذکور می‌تواند به فقیه دیگری مراجعه کند.

منبع: sistani.org