دوشنبه، 17 اسفند 1394

پرسش :

حکم دادن زکات به شخصی که گناه کبیره را آشکارا به جا می آورد بفرمائید آیا انسان می‌تواند طلبی را که از کسی دارد به عنوان زکات حساب کند چند نفر در مالی که زکات به آن تعلق می‌گیرد با هم شریک هستند ولی سهم یکی از آنها به حد نصاب رسیده و سهم بقیه کمتر از نصاب اول است زکات این مال چگونه محاسبه می‌شود آیا زکات تعلق می‌گیرد اگر صاحب طلا و نقره در تمام سال دیوانه باشد آیا زکات بر او واجب است اگر در مقداری از سال دیوانه باشد چطور؟

پاسخ :
۱-به احتیاط واجب نباید به او داد.
۲- اگر مستحق زکات باشد اشکال ندارد.
۳- آن که سهمش به حد نصاب رسیده باید زکات قسمت خود را بپردازد.
۴- تعلق نمیگیرد.
۵- واجب نیست.

منبع: sistani.org