شنبه، 11 ارديبهشت 1395

پرسش :

نیاز به یک ماشین دارم. آیا می‌توانم مبلغ دو میلیون تومان از کسی به عنوان کار کردن بگیرم و پس از یک ماه با توجه به این‌که سود هم خواهم کرد مبلغ ۹۰ هزار تومان به عنوان سود به او بدهم. (لازم به یادآوری می‌باشد که این دو میلیون را فقط برای یک ماه می‌خواهم و این کار در ایران توسط بانک‌های مختلف برای خرید منزل و ماشین انجام می‌شود). آیا این راه شرعی است یا خیر؟ آیا راه شرعی دیگر دارد که بتوان از این پول استفاده کرد؟

پاسخ :
اگر قرض به شرط سود باشد ربا و حرام است و اگر بدون شرط باشد حلال است.

منبع: sistani.org