جمعه، 24 ارديبهشت 1395

پرسش :

نظر جنابعالی در مورد ماء الشعیرهائی که در بازار به فروش می‌رسد واحیاناً عبارت (بدون الکل) روی آن نوشته شده است چیست؟

پاسخ :
نوشیدنی که از جو گرفته می‌شود و به آن فقاع می‌گویند قطعا حرام است و به احتیاط واجب نجس است و این نوشیدنی معمولاً سبب مستی نمی‌شود بلکه موجب نشأه است که می‌توان ان را مستی خفیف نامید و ظاهراً منشأ آن پاین بودن نسبت الکل است پس اگر نوشیدنی مورد سوال از ابتدا کاملا خالی از الکل ساخته می‌شود که به آن فقاع گفته نشود اشکال ندارد در غیر این صورت حرام است هرچند پس از تولید الکل را از ان جدا کنند.

منبع: sistani.org