جمعه، 24 ارديبهشت 1395

پرسش :

آیا می‌توان عقد مضاربه را منعقد کرد در صورتی‌که سود معین و ضرر بر عامل باشد یا خیر؟

پاسخ :
می‌توانید عقد مضاربه را با شروط زیر انجام دهید تا بوجه شرعی نتیجه مقصود را بدهد و این شروط چون در ضمن معامله است واجب الوفاء است:
۱– عامل وکیل باشد از طرف صاحب مال که بر فرض داشتن سود هر ماه سهم او را از سود حاصله با آن مقدار معین از مال مصالحه کند.
۲ – عامل در صورتی‌که سود نباشد همان مقدار از مال را از مال خود به صاحب سرمایه هبه کند.
۳ – سهم المالک از سود، جبران کننده خساراتی که بعد از آن حاصل می‌شود نباشد.
۴- عامل پس از پایان مدت مضاربه یا فسخ آن در صورتی‌که سرمایه ناقص شده باشد آن را از مال خود تکمیل نماید.

منبع: sistani.org