جمعه، 24 ارديبهشت 1395

پرسش :

الف ـ درست نمی‌دانم (یقین ندارم) چه قدر نماز قضا دارم من ۱۷ شهریور سال ۱۳۶۲ به دنیا آمده‌ام و تقریباً یک سال است که نمازهایم را می‌خوانم. ب ـ چگونه و با چه کیفیتی این نمازها را قضا کنم با توجه به این‌که فعلاً به درس دانشگاه مشغولم (به چند وعده تقسیم کنم). ج ـ و آیا امکان به عقب انداختن قضای نمازها به بعد از فارغ التحصیلی هست (آیا با این کار معصیتی مرتکب می‌شوم؟). د ـ آیا این درست است که قضای نمازها در وقت نافله ثواب نماز نافله را هم دارد. هـ ـ وقت نافله ها (قبل از اذان) است یا (قبل از ادای نماز و بعد از داخل شدن در وقت نماز).

پاسخ :
الف ـ کافی است که نمازهائی را که یقیناً بعد از سن بلوغ نخوانده‌اید قضا کنید.
ب ـ هر مقدار که می‌توانید به صورت تدریج آنها را قضا کنید.
ج ـ اشکال ندارد.
د ـ می‌توانید در وقت نافله نمازهای قضا را انجام بدهید.
هـ ـ نافله صبح، ظهر و عصر قبل از نمازهای یاد شده و در مغرب و عشاء بعد از خواندن آنها است.

منبع: sistani.org