جمعه، 24 ارديبهشت 1395

پرسش :

حد نگاه کردن به زن نا محرم نه از روی لذت تا به چه حد است؟

پاسخ :
مساله نگاه کردن مرد به بدن زنان نا محرم و همچنین نگاه کردن به موی آنان, چه با شهوت باشد چه بدون شهوت چه باترس وقوع در حرام چه بدون آن حرام است. ونگاه کردن به صورت آنان ودست‌ها‌یشان تا مچ, اگر با شهوت یا با ترس از وقوع در حرام باشد،حرام است . بلکه احتیاط مستحب آن است که بدون شهوت و ترس از وقوع در حرام هم به آن نگاه نکند. و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم باشهوت و ترس از وقوع در حرام حرام می‌باشد, بلکه بنابر احتیاط واجب بدون آن نیز نباید نگاه کند مگر به جاهائی از بدن که معمولا مردها نمی‌پوشانند. مثل سرو دست‌ها و ساق پاها که نگاه کردن زن به این جاها اگر بدون شهوت وخوف وقوع در حرام باشد, اشکال ندارد.
و نگاه کردن به بدن زن‌های بی باک که اگر کسی آنها را امر به حجاب نماید اعتنا نمی‌کنند, اشکال ندارد مشروط به آنکه بدون شهوت و ترس ازوقوع در حرام باشد, و در این حکم فرقی میان زن‌های کفار و دیگر زن‌ها نیست, و همچنین فرقی نیست میان دست و صورت ودیگر جاهای بدن که معمولا آنها نمی‌پوشانند.

منبع: sistani.org