پنجشنبه، 30 ارديبهشت 1395

پرسش :

مشاهده مى شود که حیوانات وحشى، از جمله خوک، خرس، گرگ و مانند آن، به محصولات و احشام روستائیان آسیب‌هاى جدّى وارد مى کنند. اگر روستائیان بخواهند به حیوانات وحشى آسیب وارد کنند، توسّط محیط زیست به دادگاه معرّفى، و دادگاه آنها را جریمه مى نماید. در صورتى که مقابله با حیوانات وحشى از وظایف محیط زیست است، ولى به دلیل گستردگى محیط و امکانات کم این امر میسّر نمى شود. لطفاً بفرمایید: الف) تکلیف شرعى کشتن حیوانات موذى (که بر خلاف قانون است) چیست؟ ب) اگر اشکال ندارد، پس تعارض شرع با قانون چگونه حلّ مى شود؟

پاسخ :
اگر واقعاً حیوانات موذى هستند، و دولت قادر بر دفع آنها نمى باشد، مردم مى توانند آنها را از بین ببرند.

منبع: makarem.ir