يکشنبه، 2 خرداد 1395

پرسش :

نظر به ابهامات و پرسش‌هایى که در خصوص چگونگى مواجه افکار عمومى با موسیقى و آواز زنان مطرح است، سؤالات ذیل تقدیم حضور مى گردد. 1ـ اجراى آواز بانوان به صورت تک خوانى و هم آوایى چه حکمى دارد؟ 2ـ پرداختن زنان به موسیقى و آواز تا چه حد مجاز مى باشد؟ 3ـ آواز بانوان به چه نحوى و در چه مکانهایى مجاز مى باشد؟ 4ـ آیا پخش و انتشار موسیقى و آواز بانوان مجاز است؟

پاسخ :
جواب 1 تا آخر: کلیّه آهنگ‌ها و صداهایى که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام، و غیر آن جایز است، و فرقى در این قسمت میان مرد و زن نیست، ولى خوانندگى نوع مباح براى زنان در صورتى جایز است که مجلس مخصوص به جنس خودشان باشد. خواه دسته جمعى بخوانند، یا به تنهایى. جوانان عزیز باید توجّه داشته باشند که سیل تهاجم فرهنگى غرب نباید ما را مرعوب سازد، و تصوّر کنیم ما باید خود و احکام دین خود را بر فرهنگ آنها تطبیق دهیم; زیرا فرهنگ غرب گام به گام جوانان را به سوى ابتذال کامل پیش مى برد، و آنها را از درون تهى مى سازد، و به این ترتیب هر گونه مانع را که بر سر راه مطامع آنهاست بر مى دارد.

منبع: makarem.ir