يکشنبه، 2 خرداد 1395

پرسش :

در برخى از منازل و معابر عمومى و فیلم‌هاى موجود، تمثال و عکس‍هاى منسوب به ائمّه معصومین(علیهم السلام) دید ناظر را به خویش جلب مى کند، تا جایى که در پاره اى از برنامه هاى تلویزیونى و گاهاً نمایشى، قسمت‌هایى از اندام نورانى آن معصومین همام به تصویر کشیده مى شود; از سوى دیگر در بعضى از محافل که جایگاه مذهبى و حوزوى دارد، نشان دادن صورت مبارک ائمّه اطهار(علیهم السلام) در فیلم‌ها بلامانع بیان مى گردد. البتّه تا حال بطور کامل در فیلم‌ها مشاهده نشده، ولى بیم آن مى رود که این کار انجام شود، با توجّه به ذکر این موضوع که در ایّام پر برکت آن بزرگواران معصوم، وسایل عکسبردارى امروزى مرسوم و رایج نبوده و ایشان مقرّب درگاه الهى اند، نظر مبارک در این مورد چه مى باشد؟

پاسخ :
اگر این عکس‌ها را بطور قطع به پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) یا ایمّه(علیهم السلام) نسبت بدهند جایز نیست، ولى بصورت احتمال اشکالى ندارد; مشروط بر این که عکس مناسبى باشد و در مورد فیلمها رعایت احترام آن بزرگواران ایجاب مى کند، که چهره مبارک آنها را بطور واضح و آشکار نشان ندهند، ولى حضورشان در صحنه ها حفظ کنند.

منبع: makarem.ir