دوشنبه، 10 خرداد 1395

پرسش :

اگر بعضى از ورّاث بدون پرداختن سهم ورّاث دیگر (یعنى با تصاحب کلّ ارث) به حج بروند حکم حجّشان چگونه است و صله رحم با آنها چه حکمى دارد؟

پاسخ :
هرگاه سهم ارث بعضى از ورّاث پرداخته نشود و به صورت مشاع در اموال بقیّه بماند تصرّف در آن حرام است و اگر با همان پول حج بروند و لباس احرام و قربانى را از آن تهیّه کنند حج آنها نیز اشكال دارد و تا سهم ارث بقیّه را نپردازند آن مال حکم مال غصبى را دارد و اگر صله رحم با این اشخاص سبب جرات و جسارت آنها بر حرام شود جایز نیست و اگر ترک صله رحم باعث نهى از منکر شود واجب است و اگر صله رحم و ترک آن تاثیرى در نهى از منکر نداشته باشد نباید صله رحم را ترک نمود.

منبع: makarem.ir