شنبه، 22 خرداد 1395

پرسش :

بعضى از زائران ایرانى، کلماتى مانند «لبّیک»، «غیر»، «یوم» و مانند آن را به گونه اى ادا مى کنند که گاه احساس مى شود متمایل به کسره است. در مقابل بعضى از اهل دقّت، یا وسواسی‌ها، اظهار مى دارند که فتحه باید کاملا ظاهر شود، و به هنگام تلفّظ چنان اشباع مى کنند که شبیه به «الف» مى شود (و لبّیاک مى گویند) در حالى که اساتید قرائت زبان عربى و حتّى خود عرب‌ها نیز به دقّتى که گروه دوّم لازم مى دانند، ادا نمى کنند. لطفاً بفرمائید طرز صحیح قرائت این کلمات چگونه است؟

پاسخ :
در این گونه مسایل باید به تلفّظ اهل لسان توجّه کرد; و از آنجا که اهل لسان فتحه را به صورتى که گروه دوّم معتقدند نمى گویند، احتیاط آن است که از آن پرهیز شود، و آنچه از اهل لسان بارها شنیده ایم این است که فتحه را کمى مایل به کسره ادا مى کنند، و همین صحیح است.

منبع: makarem.ir