سه‌شنبه، 25 خرداد 1395

پرسش :

شخصى قصد داشت بدون انجام حجّ تمتّع از مکّه باز گردد. به همین جهت از ابتدا به نیّت عمره مفرده محرم شده، و وارد مکّه گردیده، و عمره اش را بجا مى آورد، سپس از قصد خود منصرف مى شود. آیا عمره اى که بجا آورده کفایت از عمره حجّ تمتّع مى کند، یا باید به میقات برگردد، و به نیّت عمره تمتّع محرم شود، و اعمال آن را بجا آورد؟

پاسخ :
اگر حجّ او استحبابى است، مى تواند عمره مفرده را تبدیل به عمره تمتّع کند; مشروط بر این که عمره مفرده اش را در ماه‌هاى حج (شوّال، ذى القعده یا ذى الحجّه) انجام داده باشد، ولى چنانچه حجّ واجب، یا نیابتى باشد، جواز تبدیل محلّ اشکال است.

منبع: makarem.ir