سه‌شنبه، 25 خرداد 1395

پرسش :

شخصى عمداً یا جهلا یا سهواً بدون احرام وارد مکّه شده، و بر اثر گرانى بیش از حدّ کرایه، یا ممنوعیّت خروج از سوى دولت و مانند آن، نمى تواند به میقات برگردد. اکنون وظیفه اش چیست؟

پاسخ :
اگر بازگشت به میقات ممکن نیست، باید از ادنى الحل (مانند تنعیم) محرم شود; مگر این که ترک احرام از میقات بدون عذر باشد، که در این صورت نمى تواند حج بجا آورد. هر چند احتیاط مستحب آن است که از ادنى الحل یا هر جا که مى تواند محرم شود، و اعمال حج را بجا آورد، و سال آینده در صورت استطاعت دوباره به حج برود.

منبع: makarem.ir