سه‌شنبه، 25 خرداد 1395

پرسش :

علامت گذارى حدود منى در سال‌هاى قبل، با آنچه اکنون توسّط حکومت عربستان صورت گرفته متفاوت است. اینجانب، که مدیر کاروان هستم، در سال‌هاى قبل به اتّفاق کاروان در قطعه زمینى بیتوته کردیم که طبق علامت‌گذارى قدیم جزء منى بوده، و طبق علامت گذارى فعلى خارج از منى محسوب مى شود. تکلیف ما نسبت به این مسأله چیست؟ آیا لازم است به اطّلاع حجّاج برسانم؟

پاسخ :
اگر در محلّى بیتوته کرده اید که یقین داشته اید جزء منى است، تا یقین به خلاف آن پیدا نکنید کفّاره اى به شما تعلّق نمى گیرد، و در این صورت اعلان به سایر حجّاج لازم نیست؛ و علامت گذاری‌هاى فعلى قابل قبول است.

منبع: makarem.ir