شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

در سال 70 یا 71 مبلغی پول نقد (مبلغ آن دقیقاً خاطرم نیست) که بایستی به حساب چند دستگار دولتی واریز می شد به دستم رسید. همه ی این پول یا بخشی عمده از آن صرف خرید زمینی شد که آن را ساختم و چند سال با همسر و فرزندانم در آن زندگی کردم و پس از فروش آن خانه، خانه ای بزرگتر ساختم که اکنون در آن زندگی می کنم. حال چگونه می توانم اموال خود را پاک کنم و تکلیف نماز و روزه هایم که در این مدت به جا آورده ام چیست؟ آیا برای خارج کردن آن مبلغ خود باید نرخ روز را حساب کنم و چگونه؟ با توجه به این‌که همسرم در جریان موضوع بوده است وظیفه او چیست؟

پاسخ :
هرگاه چیزی را با پولی که ملکتان نبوده خریداری کرده اید معامله باطل است مگر این که آن را بپردازید و اجازه نیز بگیرید و نسبت به زمانی که نمی دانسته اید نمازهایتان صحیح است و از این به بعد دقت کنید و باید نرخ تورّم متوسط اجناس را در بازگرداندن مبلغ در نظر بگیرید.

منبع: makarem.ir