شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

متأسّفانه نوارهاى ویدیوئى محتوى فیلم هاى مبتذل، اعم از موسیقى، آواز، رقص زنان یا مردان، یا زن و مرد، بلکه بالاتر نوارهایى که عمل زناشویى را نمایش مى دهد، به وفور در بازار یافت مى شود! و از طرفى، در بعضى از محافل شایع شده که چون به صورت پخش غیر مستقیم است اشکالى ندارد، یا اگر محرّک نباشد، حرام نیست! لطفاً در این زمینه به سؤالات زیر پاسخ فرمایید: 1ـ خرید و فروش و نگهدارى این نوارها، و نگاه کردن به این فیلم‌ها چه حکمى دارد؟ 2ـ آیا بین پخش مستقیم و غیر مستقیم در فرض مزبور تفاوتى است؟ 3ـ آیا جمع آورى و از بین بردن آنها واجب است؟ در صورت وجوب، این کار، بر عهده چه کسى است؟ 4ـ در صورتى که از شخصى به دلیل خرید، یا فروش، یا نگه دارى، این گونه نوارها، یا دیدن فیلم‌هاى محتوى آن، به دادگاه شکایت کند، مجازات آن چیست؟

پاسخ :
خرید و فروش و نگهدارى و نگاه کردن به این گونه فیلم‌ها حرام است; خواه مستقیم باشد یا غیر مستقیم، و بر حاکم شرع لازم است که آنها را جمع آورى کرده و از بین ببرد، و این کار تعزیر دارد.

منبع: makarem.ir