شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

فردى مغازه‏اى دارد كه در آمد قابل توجّهى ندارد، لذا مغازه را به ديگرى اجاره‏ مى‌‏دهد. مستأجر با تلاش و كوشش و صرف هزينه و احياناً تغيير كسب، به مغازه رونق داده، و اعتبارى براى مغازه تحصيل مى‏‌نمايد. آيا مستأجر مى‌‏تواند پس از اتمام مدّت اجاره، ثمره كار و تلاش خود را به رايگان به موجر ندهد، و با توجّه به رونق حاصله، از صاحب مغازه مبلغى تقاضا كند؟

پاسخ :
اگر از اوّل در عقد اجاره چنین شرطى کرده باشند جایز است؛ در غیر این صورت جایز نیست.

منبع: makarem.ir