شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

فرد یا افرادى به شخص نامه نگارى مراجعه مى کنند و از او مى خواهند که اوراق احکام و یا مدارکى را برایشان خوانده و تفسیر کرده و یا درباره مسأله اى که دارند با او صحبت و تبادل نظر کرده و در نتیجه بدون آن که از نامه نگار بخواهند که نامه اى برایشان بنویسد باعث اشغال وقت نامه نگار مى شوند، آیا در چنین صورتى نامه نگار حق دارد در حدّ معقول و منصفانه بابت وقتى که به شرح فوق از وى اشغال شده از ارباب رجوع وجهى را مطالبه بنماید؟

پاسخ :
حق دارد مبلغ عادلانه اى بگیرد; مگر این که قصد مجّانى کرده باشد، یا ظاهر حال مجانى باشد.

منبع: makarem.ir