شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

در تاريخ 5/5/83 قراردادى كارى به مدّت 7 ماه فى ما بين آقايان زید و عمرو منعقد گرديد كه در قبال فعاليّت‌هاى آقاى زید در تجارتخانه و انبار متعلّق به آقاى عمرو، از درآمد خالص ساليانه 10 درصد به آقاى زید تعلّق يابد (در قرارداد توضيح داده شده كه در صورت تمايل همكارى ادامه خواهد داشت) كه در 7 ماه باقيمانده از سال 83 بر همين منوال عمل شد. در آغاز سال 84 آقاى زید دعوت به كار شد و قرارداد قبلى بدون تمديد مشمول سال 84 گرديد و نيز در آغاز سال 85 مجدّداً آقاى زید دعوت به كار شد و در طول سال هيچ اشاره‌اى كتبى يا شفاهى نسبت به تمديد قرارداد نگرديد. آيا از نظر شرعى و عرفى قرارداد منعقد اوّليّه شامل تعيين حق‌السهم سال 85 نيز مى‌باشد؟

پاسخ :
با توجّه به این که طرفین راضى به ادامه کار شده‌اند و سخنى از اجرت جدید نشده، معیار همان اجرت سابق است.

منبع: makarem.ir