شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

لطفا به سوال‌های ذیل پاسخ دهید: 1. شرکت در جشن‌هایی که زنان و مردان در آن‌ها مبادرت به رقص و نواختن موسیقی به‌طور جداگانه می‏‌کنند چه حکمی دارد؟ 2. آیا شرکت در عروسی‌هایی که در آن‌ها مبادرت به رقص و نواختن موسیقی می‌شود، جایز است؟ 3. آیا نهی از منکر در مجالسی که در آن‌ها رقص انجام می‌‏شود، در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر در شرکت کنندگان تأثیری نداشته باشد، واجب است؟

پاسخ :
شرکت در مجلس معصيت اگر مستلزم ارتکاب حرام مانند گوش‏‌دادن به موسيقی لهوی مناسب با مجالس لهو و گناه باشد و يا مفسده‌ای بر آن مترتّب شود يا حضور در آن تأييد گناه محسوب شود، جايز نيست و امّا تکليف امر به معروف و نهی از منکر با عدم احتمال تأثير ساقط است.

منبع: رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای مدظله‌العالی