يکشنبه، 30 خرداد 1395

پرسش :

مغازه اى را سرقفلى کرده ام، اجاره اش 300 تومان بوده است، بعد از پنج سال مالک گفت اجاره اش کم است، 400 تومان نمودیم، بعد از پنج سال دیگر مبلغ اجاره را پانصد تومان نمودیم، حال بعد از پنج سال سوّم مى گوید: «باید ماهى هزار تومان بدهید»، در صورتى که قانون مى گوید هر سه سال 20 درصد اضافه شود و یا این که کارشناس قیمت را مشخّص کند; ولى او نه به 20 درصد قانع مى شود و نه کارشناس مى آورد، آیا این مبلغ براى ایشان مباح است؟

پاسخ :
در صورتى که سرقفلى را پرداخته اید باید اجاره را به قیمت کارشناس بگیرد نه به میل خود، و اگر با علم و اطّلاع طرفین از قانون 20%، اجاره منعقد شده، لازم است معیار را همان بیست درصد قرار دهند.

منبع: makarem.ir