يکشنبه، 30 خرداد 1395

پرسش :

آنچه در میان بعضی از مردم معمول است که مبلغی به عنوان رهن می پردازند و منزل را بدون پرداخت مبلغی اجاره می کنند چه حکمی دارد؟

پاسخ :
در میان بعضى از مردم معمول است که وامى ‏به صاحب خانه مى‏دهند و خانه او را گرو برمى‏دارند به شرط این‏که قیمت کمترى جهت مال الاجاره بپردازند، یا اصلًا مال الاجاره‏اى ندهند و آن را خانه رهنى مى‏‌گویند، این کار ربا و حرام است. راه صحیح آن است که اوّل صاحب‏خانه، خانه را به او به مبلغى اجاره‏ دهد ولو مقدار کمى ‏باشد و در ضمن اجاره‏ شرط نماید که باید فلان مقدار وام به او بدهد و خانه را در مقابل آن گرو بگذارد، در این صورت ربا نیست و حلال است.

منبع: makarem.ir