يکشنبه، 30 خرداد 1395

پرسش :

اگر كسى بدهكاری های مختلفی از جمله بابت خمس يا زكات داشته و قرض هم دارد و اموالى از باب كفاره و نذر و مانند آن نيز بر گردنش باشد، چنانچه نتواند همه آنها را بپردازد، تکلیف چیست؟

پاسخ :
چنانچه نتواند همه آنها را بپردازد، اگر عین مالى که خمس یا زکات بر آن واجب شده از بین نرفته است باید خمس و زکات را مقدم دارد و اگر از بین رفته، احتیاط این است که حقّ مردم را مقدّم دارد و اگر چنین کسى از دنیا برود و مال او براى همه اینها کافى نباشد به همین ترتیب عمل کنند.

منبع: makarem.ir