شنبه، 5 تير 1395

پرسش :

با توجه به اینکه در کشورهای افریقایی صنایع دستی از پوست و استخوان حیوانات وحشی و نیمه وحشی تولید می شود و ایرانیان به عنوان توریست که به این کشورها سفر می کنند برای سوغات نسبت به خرید آنها اقدام می کنند لذا: 1- آیا عاج فیل و استفاده از آن به عنوان تزیین از قبیل النگو، گردن‌بند و غیره برای خانم‌ها مجاز است؟ 2- عاج و یا دندان و استخوان این‌گونه حیوانات که عموما حرام گوشت می باشند آیا حکم نجاست دارد؟ 3- خرید و فروش عاج فیل، دندان اسب آبی و پوست دباغی شده حیوانات درنده چه حکمی دارد؟

پاسخ :
استفاده از آنها اشکالی ندارد ولی در موقع نماز باید با نمازگزار نباشد.

منبع: makarem.ir