شنبه، 12 تير 1395

پرسش :

اگر چیز نجسی با آب قلیل بشویند آیا ترشحاتی که از آن به اطراف می شود پاک است یا نجس؟

پاسخ :
اگر با آب قلیل پاک چیزى را که نجس شده بشویند پاک مى ‏شود امّا آبى که از آن جدا مى ‏شود و آن را «غساله» گویند، نجس است؛ مگر در آبى که با آن مخرج بول و مدفوع را مى‏ شویند که با پنج شرط پاک است:
1-یکى از اوصاف سه‏‌گانه نجس را به خود نگرفته باشد.
2-نجاستى‏ از خارج به آن نرسیده باشد.
3-نجاست دیگرى مانند خون یا بول همراه آن نباشد.
4-بنابر احتیاط واجب ذرّات مدفوع در آب پیدا نباشد.
5- بیشتر از مقدار معمول نجاست به اطراف مخرج نرسیده باشد، ولى پاک بودن این آب به آن معنى است که اگر به بدن و لباس ترشّح کند لازم نیست آن را آب بکشند، امّا سایر استفاده‌‏هاى آب پاک را از آن نمى‌‏توان کرد.

منبع: makarem.ir