يکشنبه، 13 تير 1395

پرسش :

دو نفر بچه نابالغ روى یک منزل تابستانى که به لفظ محلى کَپَر گفته مى شود نشسته یا بازى مى کردند، یکى از آنها از کپر افتاده و نقص عضو پیدا کرد. بچه مجروح، مدّعى است که آن یکى او را انداخته و بچه مدّعىٌ علیه منکر این ادّعاست و چند نفر بچه نابالغ دیگر هم حضور داشتند و به نفع مدّعى یا مدّعى علیه شهادت مى‌دهند: الف) آیا گواهى بچه نابالغ مسموع است؟ ب) آیا بچه مدّعىٌ علیه که منکر است خودش یا ولیش مى توانند سوگند یاد نمایند؟ ج) آیا مدّعىٌ علیه یا ولیّش مى توانند سوگند مردود یاد نمایند؟

پاسخ :
الف) شهادت مزبور پذیرفته نیست، مگر این که منجر به قتل شده باشد، ولى بهتر این است که مصالحه نمایند.
ب و ج) از جواب بالا معلوم شد.

منبع: makarem.ir