پنجشنبه، 17 تير 1395

پرسش :

نمایندگان معظم له چگونه باید اموال مقلّدین را تخمیس کنند؟

پاسخ :
ما در مورد محاسبه خمس، چهار چیز از اموال مقلّدین را با وجود این که خمس به آن‍ها تعلّق گرفته است استثناء مى‏ کنیم؛ زیرا این کار سبب تشویق مردم به حساب اموالشان مى‏ شود. آن چهار چیز عبارتند از:
1.خانه مسکونى: هم‌چنین خانه‏ هاى ییلاقى که در خور شان و مورد استفاده باشد، نیز همین حکم را دارد.
2. وسیله نقلیه شخصى: اگر وسیله نقلیه براى استفاده شخصى و کار با هم باشد باید به نسبتِ مقدارى که براى کار است، خمس آن محاسبه شود.
3. لوازم زندگى: اعم از وسائل درون منزل و حتى تلفن همراه مشروط به اینکه وسیله کسب نباشد و اگر استفاده تلفن همراه، مشترکا استفاده مى‏ شود به همان ترتیب که در مورد وسیله نقلیه بیان شد عمل مى‏ شود.
4. زیور آلات بانوان: تا حدّى که متعارف است و شان او اقتضا مى‏ کند. ضمنا به مراجعه کنندگان متذکّر شوید تمامی موارد مذکور خمس دارد، زیرا از ابتدا پول آن ها مخمّس نبوده است، امّا از باب ارفاق به آن ها مى‏ بخشیم.

منبع: makarem.ir