جمعه، 29 مرداد 1395

پرسش :

چرا خدا با این که حق مطلق هست و همه چیز در حال ستایش اوست انسان که اشرف مخلوقات است حداقل باید دوران طفولیت را بگذراند تا با استفاده از سلول‌های مغز به وجود خدا پی ببرد. خدا باید در ذهن دیوانه نیز درک شود چون جز خدا هیچ نیست و اگر عقل بگوید که دیوانه درک نکرده عاقل درک کرده از کجا بدانند که عاقل دیوانه ای با طرز تفکر دیگری نیست؟ کل قوانین عالم یکی است یعنی قوانین طبیعت و انسانی می بینیم که با هم یکی هستند ولی از چگونگی این دو اطلاع نداریم.

پاسخ :
معرفت الله بر دو قسم است، معرفت تکوینی و معرفت تشریعی. در معرفت تکوینی همه موجودات شرکت دارند ولی در معرفت تشریعی تنها کسانی که بهره ای از عقل دارند شریکند.

منبع:makarem.ir