جمعه، 29 مرداد 1395

پرسش :

در باب ولایت امام (ع) مسلم است که امام (ع) مطلقا بر اموال و انفس ولایت دارد حال سوال اینجاست که امام (ع) که بر نفوس هم ولایت دارد آیا می تواند فرضا از کسی بخواهد که زنش را طلا ق بدهد و با آن زن ازدواج کند و بگوییم چون‌که ولایت دارد ایراد ندارد آیا این عمل امام (ع) منافات با عصمت ندارد؟ و آیا فرضا عدم وقوع آن به رعایت مسائل عرفی بر می گردد یا همان منافات با عصمت؟ یعنی صرف ولایت داشتن می تواند دلیل بر هر گونه تصرف شود؟ یا این‌که مثلا تمام کار فعل معصوم من قبل الله و با اذن خداوند است؟ و با اجازه خداوند صورت می گیرد؟ سوال بعدی این‎که آیا مصلحت عین عدم مفسده است یا خیر؟

پاسخ :
1- امام کاری بدون مصلحت و رضای خدا انجام نمی دهد و به یقین چنین کاری نه مطابق رضای خداست و نه مصلحتی در آن است.
2- مصلحت چیزی افزون بر عدم مفسده است.

منبع:makarem.ir