شنبه، 30 مرداد 1395

پرسش :

توریه چیست؟ لطفاً با ذکر مثالى آن را توضیح بفرمایید. آیا توریه اختصاص به موارد ضرورت دارد، یا در غیر آن هم جایز است؟

پاسخ :
توریه آن است که انسان سخنى دو پهلو بگوید، و قصدش چیزى باشد، ولى مخاطب چیز دیگرى بفهمد. مثل این که کسى پشت در خانه بیاید، و بپرسد: آیا فلان کس در خانه است؟ و گوینده سخن در جواب بگوید: این جا نیست، و منظورش از «این جا» پشت در باشد، ولى شنونده خیال مى کند شخص مورد نظر در خانه نیست. و این گونه توریه مشروط به حال ضرورت نمى باشد; هر چند بهتر رعایت ضرورت است.

منبع:makarem.ir