شنبه، 30 مرداد 1395

پرسش :

همه اهالى منطقه ما شیعیان دوازده امامى اند، امّا از نظر علمى، فرهنگى (چه دنیوى و چه دینى) خیلى عقبند. و بخاطر اهمیّت فراوان آن، سیّاحان شرق و غرب براى کوه نوردى وارد این منطقه مى‌شوند، و با توجّه به ضعف فرهنگى و نبودن امکانات و مدارس، افراد فوق براى مردم مراکز فرهنگى تأسیس، و باغات احداث مى کنند، و مردم ساده که از عواقب آن اطّلاعى ندارند، تحت تأثیر قرار مى گیرند. آیا در چنین مناطقى، زمین دادن به غیر مسلمانان براى احداث مراکز فرهنگى، و فرستادن فرزندانشان به آن مراکز، جایز است؟

پاسخ :
با شرحى که نوشته اید، کمک‌هاى این گروه مشکوک یا مقطوع الفساد است. مومنین باید از آنها بپرهیزند، و فریب نقشه هاى دشمنان را نخورند. ولى اگر از کشورهاى مسلمان، یا بى طرف، یا مراکز جهانى کمک‌هاى بى قید و شرط و آبرومندانه اى شود، پذیرش آن ضررى ندارد. ضمناً مردم مى توانند از نصف سهم مبارک امام (ع) زیر نظر روحانیون معتمد محلّ به جاى این گونه کمک‌ها استفاده کنند.

منبع:makarem.ir