يکشنبه، 31 مرداد 1395

پرسش :

در چند روز گذشته در بخش بدره شهرستان دره شهر (استان ایلام) مردم مدعی هستند در داخل بقعه ای منسوب به قدمگاه حضرت ابوالفضل (علیه السلام)، سایه ای دیده می شود که گاهی شبیه به یک فرد اسب سوار پرچم به دست و گاهی به اشکال دیگر است و این را نشانه وجود امام زمان (عجل الله تعالی) و یا حضرت ابوالفضل (علیه السلام) در آن بقعه می دانند و ادعا می کنند که مراجع عظام نیز آن را تایید کرده اند. 1- آیا ادعای مردم درباره تایید این واقعه توسط مراجع عظام صحت دارد؟ 2- آیا این‎گونه سایه ها و شکل‌ها می تواند معجزه یا آثاری از وجود معصوم (علیه السلام) باشند؟ اگر این‎گونه سایه ها و شکل‎ها معجزه نیستند چه می توانند باشند؟ 3- اگر دروغ بودن این ادعاها ثابت شد آیا تکلیف ما تکذیب کردن این ادعاهاست ( با توجه به این که به علت ترس از عواقب احتمالی آن در این منطقه کسی جرات تکذیب این ادعاها را ندارد).

پاسخ :
تمام این‎گونه امور خرافات است و باید تکذیب شود و ترویج خرافات بنام دین بدعت است و از گناهان نابخشودنی می باشد.

منبع:makarem.ir