يکشنبه، 31 مرداد 1395

پرسش :

شخصی نزد سلطان محمود سبکتکین رفت و گفت: مدتی بود که می خواستم رسول خدا (ص) را در خواب ببینم و غم خود را برایش بازگو کنم که سعادت مساعدت نمود و در شب گذشته به این دولت رسیدم و جمال با کمال آن حضرت را در خواب دیدم و گفتم: یا رسول الله ، هزار درهم قرض دارم و بر ادای آن قادر نیستم، می ترسم که اجل برسد آن بدهی در گردن من باقی بماند؛ آن حضرت فرمود: برو نزد محمود سبکتکین و آن مبلغ را از او بستان، عرض کردم: شاید از من باور نکند و نشان طلبد. فرمود: به او بگو به آن نشان که در اول شب، سی هزار مرتبه بر من صلوات می فرستد و در آخر شب، سی هزار مرتبه دیگر بر من صلوات می فرستد؛ سلطان محمود از شنیدن این خواب به گریه آمد و تصدیق کرد و قرض او را ادا کرد و هزار درهم دیگر نیز به او بخشید؛ اطرافیان سلطان تعجب کردند و گفتند: ای سلطان، حرف های این مرد را چگونه تصدیق می کنی و حال آن که ما در اول شب و آخر شب با تو هستیم و نمی‎بینیم که به فرستادن صلوات مشغول باشی و اگر کسی در تمام اوقات شبانه روز به فرستادن صلوات مشغول باشد، نمی تواند که شصت هزار صلوات بفرستد. سلطان محمود گفت: من از علما شنیده ام که هر که یک بار این صلوات را بفرستد گویا چنان است که ده هزار مرتبه صلوات فرستاده است و من در اول شب سه مرتبه و در آخر شب نیز سه مرتبه این صلوات را می خوانم. پس این شخص که پیغام آن حضرت را آورده درست و راست می گوید و این گریه من از شادی است. این صلوت چنین است: اللهم صل علی سیدنا و نبینا محمد و آله، ما اختلف الملوان. خدایا، درود فرست بر مولای ما و پیامبر ما محمد و خاندانش (ص)، تا آن گاه که روز و شب می آیند و می روند، و تعاقب العصران و کر الجدیدان و استقبل و بامداد و شامگاه پی در پی می شوند، و روزان و شبان به دنبال هم می رسند الفرقدان و بلغ روحه و ارواح اهل بیته منی التحیه و السلام. و آن دو ستاره قطبی بزرگ و کوچک روی می آورند؛ و روان او و خاندانش را از سوی من درود و سلام برسان. آیا متن بالا معتبر است؟ و آیا واقعا اگر با توجه به خدا و پیامبر (ص) و معنی این دعا آن را مسلمانی بخواند 100000 بار صلوات فرستاده؟ می توان برای همیشه برای خودمان این صلوات را بگوییم؟

پاسخ :
دعای مذکور را در منبع معتبری نیافتیم، اگر کسی به قصد رجا بخواند مضمونش مضمون خوبی است.

منبع:makarem.ir